גודל מנה
1 ריבוע (85 גר')קלוריות
270 קלוריותרכיבים
למלית פאי התפוחים
3 כוסות (750 מ"ל) תפוחי עץ גרני סמית חתוכים
1 כף (15 מ"ל) עמילן תירס
1⁄2 כפית (2.5 מ"ל) קינמון טחון
1⁄16 כפית (0.3 מ"ל) מלח
1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
1⁄2 כוס מים
2 כפות (30 מ"ל) תערובת סוכר חום Truvia סטיביה
לבצק
4 כוסות (1 ליטר) קמח רב תכליתי
3⁄4 כוס (185 מ"ל) תערובת סוכר חום Truvia סטיביה
1⁄4 כפית (1.25 מ"ל) מלח
1 כפית (5 מ"ל) אבקת אפייה
1 כוס (250 מ"ל) חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
1⁄4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
הוראות הכנה
למלית פאי התפוחים
- 1.
מערבבים את התפוחים, עמילן תירס, קינמון, מלח, מיץ לימון, מים ותערובת סוכר חום Truvia סטיביה במחבת.
- 2.
מבשלים על אש בינונית במשך 15-12 דקות, מערבבים לעיתים תכופות עד שהתפוחים מתרככים. מניחים בצד כדי שהתערובת תתקרר.
- 3.
מחממים מראש תנור לטמפ' של 175°C.
לבצק
- 4.
מכינים את הבצק. שמים את הקמח, תערובת סוכר חום Truvia סטיביה, מלח ואבקת אפייה בקערה גדולה ומערבבים עד לאיחוד.
- 5.
מוסיפים את החמאה הקרה לקערה, ובעזרת קצות האצבעות מחדירים את החמאה לתוך הקמח, כדי להפוך את החמאה לחתיכות קטנות המצופות בקמח. מוסיפים את הביצה ומערבבים לפיזור הרטיבות.
- 6.
מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים להרטבה נוספת של הבצק. בשלב זה הבצק עשוי להיראות כמו פירורים, אך אם לוקחים חופן ומהדקים בעזרת קצות האצבעות הבצק אמור להידבק.
- 7.
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומהדקים מחצית אחת של הבצק לתחתית תבנית אפייה בגודל 20x20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
- 8.
מפזרים באחידות את כל מלית הפאי מעל הבצק בעזרת מרית או כף. מניחים את מחצית הבצק השנייה מעל המלית.
- 9.
אופים במרכז התנור במשך 50 דקות עד להזהבה קלה למעלה.
- 10.
נותנים לפאי להתקרר לחלוטין, מוציאים מהתבנית וחותכים לריבועים.
*בכל ריבוע פאי יש 270 קלוריות ו-8 גר' סוכר, לעומת גרסה עם סוכר חום המכילה 300 קלוריות ו-23 גר' סוכר למנה.
ערכים תזונתיים למנה
גודל מנה: 1 ריבוע (85 גר')
קלוריות: 270 קלוריות
רכיביםלמלית פאי התפוחים
לבצק
|
הוראות הכנהלמלית פאי התפוחים
לבצק
|