עוגיות שוקולד ציפס בריאות ועם פחות סוכר

מתכון קלאסי לעוגיות שוקולד צ'יפס

המתכון הזה נימוח, מתוק וכיפי! עם תחליפי הסוכר של טרוביה, המתכון הזה מכיל 33% פחות קלוריות* ו- 66% פחות סוכר* לעומת הגרסה המקורית.

מספיק ל- 24 עוגיות.

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

10 דקות

גודל מנה

עוגייה 1

קלוריות

100

רכיבים

  • 1 14 כוסות קמח

  • 12 כפית מלח

  • 12 כפית סודה לאפייה

  • 12 כוס (אצבע 1) של חמאה מרוככת ללא תוספת מלח

  • 13 כוס אבקת תחליף סוכר לכל מטרה

  • 13 כוס תחליף סוכר חום

  • 1 כף וניל

  • 1 ביצה גדולה**

  • 1 כוס (177 מ"ל) שבבי שוקולד

**יש להקפיד לשטוף ידיים, סכו"ם, ציוד מטבח ומשטחי עבודה במים חמים עם סבון לפני ואחרי שהם באים במגע עם ביצה לא-מבושלת.

הוראות הכנה

  • 1.

    חמם את התנור ל-C 190°.

  • 2.

    ערבב קמח, מלח וסודה לאפייה בקערה קטנה.

  • 3.

    הקצף חמאה, עם תחליף סוכר חום והוסיפו ווניל בקערה גדולה נפרדת.

  • 4.

    הוסף ביצה לבלילה.

  • 5.

    הוסף את תערובת הקמח לבלילה בהדרגה.

  • 6.

    הוסף את שבבי השוקולד בהדרגה.

  • 7.

    פרוס ניירות אפייה בתבנית. שפוך כפות בלילה על ניירות האפייה, ושטח את עיגולי הבלילה.

  • 8.

    אפה את העוגיות במשך 10 עד 12 דקות או עד להשחמה קלה.

*עוגייה אחת מכילה כ- 100 קלוריות ו-4 גרם סוכר, לעומת הגרסה המקורית בה עוגייה אחת מכילה כ- 150 קלוריות ו- 12 גרם סוכר.