מתכון עוגיות שיבולת שועל וצימוקים
Truviaהעוגייה הקלאסית והמשביעה הזו עשירה בסיבים מלאים של שיבולת שועל עם צימוקים רכים. המתכון של עוגיות שיובולת שועל כמעט ללא סוכר הזה מכיל 16% פחות קלוריות* ו- 83% פחות סוכר* לעומת הגרסה המקורית. תתכוננו, צנצנת העוגיות שלכם תחוסל מהר! מספיק ל- 18 עוגיות.
זמן הכנה
10 דקותזמן בישול
10 דקותגודל מנה
עוגייה 1 (34 גר')קלוריות
100רכיבים
1⁄2 כוס חמאה
1⁄2 כוס תחליף סוכר לכל מטרה
1 כף דבשה
**1 ביצה
1⁄2 כפית תמצית וניל
3⁄4 כוס קמח
1⁄2 כפית סודה לאפייה
1⁄2 כפית קינמון
1⁄2 כפית מלח
1 1⁄2 כוס פתיתי שיבולת שועל
3⁄4 כוס צימוקים
הוראות הכנה
- 1.
חמם את התנור ל-175 מעלות.
- 2.
ערבב בקערה גדולה חמאה, אבקת תחליף סוכר לכל מטרה, ביצה ותמצית וניל עד לקבלת מרקם חלק.
- 3.
בקערה שנייה, ערבב קמח, סודה לאפייה, קינמון ומלח.
- 4.
הוסיפו מרכיבים יבשים לבלילה וערבבו עד ליצירת מרקם אחיד. הוסיפו שיבולת שועל וצימוקים.
- 5.
שפכו כפות עם בצק לתוך תבנית עוגיות, ושמרו על מרווח של 5 ס"מ בין העוגיות. לחצו קלות על הכדורים כדי להשטיח אותם.
- 6.
אפו את העוגיות במשך 10 דקות או עד להשחמה קלה בקצוות.
- 7.
הוציאו את התבנית מהתנור ותנו לעוגיות להתקרר ל- 5 דקות. אחר כך, העבירו את העוגיות למקום בו יתקררו לחלוטין.
- 8.
אחסנו במכל אטום.
אבקת תחליף סוכר לכל מטרה מכילה סיב שורש עולש. מתכון זה מכיל 2 גר' סיבים תזונתיים למנה.
*עוגייה אחת מכילה כ- 100 קלוריות ו-1 גרם סוכר, לעומת הגרסה המקורית בה עוגייה אחת מכילה כ- 120 קלוריות ו- 6 גרם סוכר.
ערכים תזונתיים למנה
Prep Time: 10 דקות
Cook Time: 10 דקות
גודל מנה: עוגייה 1 (34 גר')
קלוריות: 100
רכיבים
**זכרו לשטוף ידיים, סכו"ם, ציוד מטבח ומשטחי עבודה במים חמים עם סבון לפני ואחרי שהם באים במגע עם ביצה לא-מבושלת.
|
הוראות הכנה
|