זמן הכנה
10 דקותזמן בישול
70 דקותגודל מנה
3 כדוריםקלוריות
130רכיבים
1⁄3 כוס חמאת בוטנים
1⁄4 כוס חמאה ללא מלח בטמפרטורת חדר
1⁄4 כפית תמצית וניל
1⁄8 כפית מלח
1 כוס תחליף אבקת סוכר
1⁄2 כוס קמח שקדים קלוי**
85 גר' ופל שוקולד מתוק או מריר
1 כפית שמן צמחי
הוראות הכנה
- 1.
הוסיפו חמאת בוטנים, חמאה מרוככת, תמצית וניל ומלח לקערת ערבוב וטרפו את הרכיבים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת מרקם סמיך וחלק, כ- 2 דקות.
- 2.
הוסיפו תחליף אבקת סוכר וקמח לתערובת וערבבו במהירות נמוכה עד ליצירת בצק סמיך, כ- 2 דקות.
- 3.
השתמשו בכף פריזיאן למלונים, או גלגלו את הבצק לכדורים של 5 ס"מ. הכמות במתכון הזה תספיק ל- 32-35 כדורים.
- 4.
הניחו את הכדורים על נייר אפייה בתבנית. אחסנו במקרר לשעה לפחות. המקרר יאפשר לכדורים להתמצק.
- 5.
בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל, המיסו שוקולד ושמן ל-30 שניות בכל פעם. אחרי כל 30 שניות, הוציאו את הקערה, ערבבו את החומרים, חממו שוב וחוזר חלילה, עד להמסה מלאה. סך הכל מדובר ב-90 שניות (3 סבבים).
- 6.
הניחו את הקערה בצד ותנו לתערובת השוקולד להתקרר ל- 2-3 דקות.
- 7.
בעזרת קיסם, טבלו כל כדור חמאת בוטנים בתערובת שוקולד, כך שרק הקיסם יצוף מעל לתערובת. טפחו קלות עם הקיסם על צידי הקערה כדי להסיר עודפי שוקולד, והניחו כל כדור טבול מעל לנייר האפייה. הכניסו למקרר ל- 30-45 דקות.
- 8.
לאחר שהכדורים התקשו, אחסנו אותם בקופסה אטומה במקרר.
הצעות למתכון (ישנו את המידע התזונתי)
- 9.
נסו להחליף את קמח השקדים באבקת חלבון.
- 10.
נסו להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת אגוזים אחרת.
- 11.
נסו תבלינים נוספים כגון קינמון, אגוז מוסקט או הל.
*כדור אחד מכיל כ- 130 קלוריות ו-2 גרם סוכר, לעומת הגרסה המקורית בה כדור אחד מכיל כ- 170 קלוריות ו- 12 גרם סוכר.
ערכים תזונתיים למנה
Prep Time: 10 דקות
Cook Time: 70 דקות
גודל מנה: 3 כדורים
קלוריות: 130
רכיבים
**כדי לקלות את קמח השקדים, הוסיפו 1-2 כוסות קמח לנייר אפייה ואפו בחום של 190 מעלות ל- 5 דקות. טכניקה זו משפרת את הטעם ומאפשר לאכול את הקמח.
|
הוראות הכנה
הצעות למתכון (ישנו את המידע התזונתי)
|