מתכון לאטה וסיידר תפוחים
Truviaלאטה עם תבלין פאי דלעת נחשב כמשקה הסתיו הרשמי של ארה"ב כבר שנים רבות. אך מה הוא משקה הסתיו הרשמי של ישראל? משקה לאטה וסיידר תפוחים עם פחות סוכר עשוי להיות המועמד המושלם לחך הישראלי. למרות שהשילוב של סיידר וקפה נשמע מוזר, המתיקות החמצמצה של התפוח מדגישה את הטעמים הפירותיים העדינים של האספרסו, בייחוד כשמדובר במשקה המכיל אספרסו באיכות גבוהה. הטעם המודגש והאיכותי מגיע לרמתו הגבוהה ביותר כאשר רכיבי המשקה מתאזנים עם המתיקות הקלויה והחמימה של תחליף הסוכר חום של טרוביה.
למרות שאפשר להגיש את המשקה עם חלב חם, הדרך הטובה ביותר לשדרג את הטעם הסתווי היא תוספת של קצפת מתובלת בתבלין פאי דלעת שאפשר להשיגו גם בישראל (למרות שלתבלין הזה קוראים 'פאי דלעת', הוא משמש גם לפאי תפוחים ולמאכלים שאינם קשורים לדלעת). אחרי הלגימה הראשונה של הלאטה, לא תרצו להתחיל יום סתווי בלעדיו.
גודל מנה
כוס 1קלוריות
290רכיבים
לקצפת פאי דלעת:
1⁄2 כוס קרם שמנת
2 כפות תחליף אבקת הסוכר של טרוביה
1⁄2 כפית תבלין פאי דלעת ועוד קצת לקישוט
בשביל הלאטה:
1 שוט אספרסו (4 כפות)
1⁄2 כוס סיידר תפוחים
1⁄2 כף מהתחליף סוכר חום של טרוביה
1⁄2 כוס חלב חם
הוראות הכנה
- 1.
לקצפת ערבבו בקערה בינונית קרם, תחליף אבקת הסוכר של טרוביה ותבלין פאי דלעת.
- 2.
הקציפו את הקרם עד ליצירת גושים סמיכים, כ- 4 דקות. העבירו לשקית זילוף לקירור עד שהלאטה מוכן.
- 3.
ללאטה, בשלו בסיר קטן על אש בינונית אספרסו, סיידר תפוחים ותחליף סוכר חום של טרוביה
- 4.
ערבבו מידי פעם שהתחליף סוכר חום נמס ומהקפה עולים אדים, אך לפני הגעה לרתיחה, כ- 2-3 דקות.
- 5.
שפכו את תערובת הקפה לספל והוסיפו את קצפת הדלעת. תהנו!
ערכים תזונתיים למנה
גודל מנה: כוס 1
קלוריות: 290
רכיביםלקצפת פאי דלעת:
בשביל הלאטה:
|
הוראות הכנה
|