זמן הכנה
20 דקותזמן בישול
130 דקותגודל מנה
N/Aקלוריות
190רכיבים
בסיס
1 1⁄2 כוס פירורי פתי בר או ביסקוויט דומה אחר
1⁄4 כוס חמאה או מרגרינה, מומסת
1⁄2 כפית תמצית וניל
1⁄4 כוס תחליף סוכר לכל מטרה
מילוי
450 גר'. (2 כוסות) גבינה 5%
225 גר'. (1 גביע) גבינת שמנת 25%
4 ביצים L**
1 כף גרידת לימון
4 כפות מיץ לימון
1⁄8 כפית מלח
1 כוס תחליף סוכר לכל מטרה
הוראות הכנה
- 1.
סדרו את כל הרכיבים על השולחן.
- 2.
ערבבו בקערה פירורי פתי בר ותחליף סוכר לכל מטרה (לבסיס) וערבבו היטב.
- 3.
שפכו חמאה מומסת ותמצית וניל מעל לתערובת הפירורים. ערבבו עד שהתערובת נהיית לחה.
- 4.
דחסו את תערובת הפירורים הלחה בשכבה אחידה על תבנית לא משומנת של 25 ס"מ, תוך כיסוי התחתית והצדדים. הכניסו את התבנית למקרר ל- 10 דקות.
- 5.
ערבבו בקערה תחליף סוכר לכל מטרה (למילוי), גבינת שמנת, גבינה לבנה ומלח.
- 6.
ערבבו את הרכיבים בבלנדר במהירות נמוכה לדקה אחת. גרדו את צידי הקערה ואת השאריות מהבלנדר.
- 7.
ערבבו במהירות נמוכה, והוסיפו את הביצים בהדרגה, אחת-אחת, לאורך 5 דקות.
- 8.
גרדו את צידי הקערה והבלנדר.
- 9.
ערבבו במהירות בינונית ל- 2 דקות נוספות את גרידת הלימון ומיץ לימון. גרדו את הקערה ואת הבלנדר.
- 10.
שפכו את הבלילה על בסיס הפתי בר. אפו בחום של 160 מעלות בתנור למשך 60-75 דקות.
- 11.
הסירו את התבנית מהתנור והניחו בצד לקירור למשך שעה.
- 12.
חתכו את העוגה ל- 12 חתיכות באמצעות סכין משוננת טבולה במים, והגישו או אחסנו אותן במקרר.
תחליף סוכר לכל מטרה מכילה סיב שורש עולש. מתכון זה מכיל 4 גר' סיבים תזונתיים למנה.
*עוגה אחת מכילה כ- 190 קלוריות ו-5 גרם סוכר למנה, לעומת הגרסה המקורית בה עוגה אחת מכילה כ- 290 קלוריות ו- 27 גרם סוכר למנה.
ערכים תזונתיים למנה
Prep Time: 20 דקות
Cook Time: 130 דקות
קלוריות: 190
רכיביםבסיס
מילוי
**זכרו לשטוף ידיים, סכו"ם, ציוד מטבח ומשטחי עבודה במים חמים עם סבון לפני ואחרי שהם באים במגע עם ביצה לא-מבושלת.
שים לב: לתוצאות מיטביות, השתמשו בלימונים שאוחסנו בטמפרטורת חדר, גבינת שמנת וגבינה לבנה.
|
הוראות הכנה
|