זמן הכנה
20 דקותזמן בישול
40 דקותגודל מנה
1 חתיכה של 5*5 ס"מ (40 גר')קלוריות
130רכיבים
רכיבים
85 גר' שוקולד אפייה ללא סוכר
1⁄4 כוס חמאה ללא מלח
1⁄4 כוס שמן קנולה
2 ביצים**
1⁄2 כוס תחליף סוכר לכל מטרה
1⁄2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב דל שומן
3⁄4 כוס קמח
1⁄2 כפית אבקת אפייה
הוראות הכנה
- 1.
סדרו את כל הרכיבים על השולחן וחממו את התנור ל-160 מעלות.
- 2.
הוסיפו שוקולד לאפייה, חמאה ושמן קנולה בקערה גדולה שניתן לחמם במיקרוגל. חממו במיקרוגל למשך 30 שניות, וערבבו. חזרו על הפעולות וערבבו כדי להמיס את השוקולד.
- 3.
הקציפו את הביצים, תחליף סוכר לכל מטרה, מלח, תמצית וניל וחלב בקערה נפרדת קטנה.
- 4.
הוסיפו את תערובת הביצים לתוך תערובת השוקולד וערבבו. אין לערבב יותר מידי.
- 5.
סננו את הקמח ואבקת האפייה וערבבו אותם.
- 6.
קפלו את תערובת הקמח לתוך תערובת השוקולד וערבבו קלות. אין לערבב יותר מידי.
- 7.
שפכו את הבלילה לתבנית מרובעת של 20*20 ס"מ.
- 8.
אפו למשך 18 דקות או עד לשלב שבו המשטח הרטוב נעלם. אין לאפות יותר מהנדרש.
- 9.
הסירו מהתנור את התבנית והניחו בצד לקירור למשך 20 דקות לפחות.
- 10.
חתכו את העוגה ל- 16 חתיכות.
- 11.
אחסנו במכל אטום.
אבקה של תחליף סוכר לכל מטרה מכילה סיב שורש עולש. מתכון זה מכיל 5 גר' סיבים תזונתיים למנה.
*מנת עוגה אחת מכילה כ- 130 קלוריות ו-2 גרם סוכר, לעומת הגרסה המקורית בה מנת עוגה אחת מכילה כ- 180 קלוריות ו- 17 גרם סוכר.
ערכים תזונתיים למנה
Prep Time: 20 דקות
Cook Time: 40 דקות
גודל מנה: 1 חתיכה של 5*5 ס"מ (40 גר')
קלוריות: 130
רכיביםרכיבים
**זכרו לשטוף ידיים, סכו"ם, ציוד מטבח ומשטחי עבודה במים חמים עם סבון לפני ואחרי שהם באים במגע עם ביצה לא-מבושלת.
|
הוראות הכנה
|