למדו הכל על אחד המרכיבים העיקריים שלנו
מה זה אריתריטול?
אריתריטול (Erithritol) הוא סוג של פחמימה הנקראת סוכר אלכוהולי, או פוליול, המצויה באופן טבעי בפירות וירקות רבים. היא מופקת גם באופן מסחרי באמצעות תהליך תסיסה, הדומה לאלו המשמשים לייצור בירה, לחם וגבינה. אריתריטול הוא ברמת מתיקות של 70% בהשוואה לסוכר אך מכיל אפס קלוריות ומשמש בעיקר כממתיק כדי להחליף קלוריות הנוצרות מפחמימות וסוכרים מוספים, אשר קיימים במזון ארוז ובמשקאות. בנוסף למתן מתיקות, אריתריטול נותן גם טעם ומרקם למזונות רבים
למה אריתריטול?
ממתיקים המופקים מעלי סטיביה (סטיביוסידים) מתוקים פי 200 מסוכר, כך שכמות קטנה מהם מספיקה כדי להחליף את מתיקות הסוכר. יחד עם זאת, במזונות מוצקים, לסוכר יש תכונות רבות מלבד מתיקות, כגון נפח. אריתריטול מוסיף את הנפח של הסוכר ועוזר לאזן את המתיקות של סטיביה, כך שקל עבורכם להוסיף את הכמות הנכונה של מתיקות למזונות והמשקאות האהובים עליכם
אריתריטול ובריאות
כאשר אנו צורכים אריתריטול, הוא עובר דרך הגוף מבלי להתפרק או להתעכל, ובכך הוא לא מוסיף קלוריות לגוף. מאחר שהממתיק לא מספק פחמימות הוא גם לא מעורר את תגובת האינסולין כפי שקורה בצריכת סוכר רגיל
בטיחות האריתריטול
מחקר שנערך לאחרונה הציע שאריתריטול קשור לסיכון מוגבר לאירועים לבבים. מספר אנשי מקצוע בתחום הבריאות ומדענים סקרו את המחקר וציינו כי ממצאיו לא קובעים שאריתריטול מהווה גורם לאירועים לבבים או משקפים את צריכת האריתריטול בעולם האמיתי, כמו כן צויין כי לא ניתן להחיל את ממצאיו על הציבור הרחב.
בנוסף, מחקרים מדעיים שנערכו במשך עשרות שנים הראו שאריתריטול בטוח לצריכה. הוא מאושר לשימוש ביותר מ-60 מדינות וב-1999 הוענק לו דירוג הבטיחות הגבוה ביותר שיש על ידי ארגון הבריאות העולמי וארגון המזון והחקלאות של האו"ם - הוועדה המשותפת של מומחים לתוספי מזון